Home  Home
 Toerisme  Toerisme 

 Nieuws  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Het weer in Roseau
Click for Roseau, Dominica Forecast
Liever naar...
Antigua en Barbuda
Saint Lucia
Saint Kitts en Nevis
Saint Vincent en de Grenadines
Trinidad en Tobago
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Dominica.nl - English  home | sitemap | contact   

Dominica is een eiland in de Caribische Zee. Dominica ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Op het eiland is de onafhankelijke staat Gemenebest van Dominica gevestigd (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek).

Geografie

Dominica is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden. De oostkust is naar de Atlantische Oceaan gericht, de westkust naar de Caribische Zee. Ten noorden van Dominica ligt op bijna vijftig kilometer afstand Guadeloupe, en ten zuiden op ongeveer veertig kilometer afstand bevindt zich Martinique. De hoofdstad—en tevens de grootste stad—Roseau ligt aan de zuidwestkust. In het noordwesten bevindt zich Portsmouth, met minder dan 4000 inwoners, de tweede stad van het land.


Dominica heeft een van de ruigste en natuurlijkste landschappen in de Caraïben. De oostkant van het eiland is bedekt met dicht, tropisch regenwoud. De passaatwinden zorgen op sommige plaatsen tot een jaarlijkse neerslag van wel 900 cm. De westkust daarentegen ligt in de regenschaduw van de vrij hoge (tot 1447 m voor de Morne Diablotins) bergen en ontvangt slechts tot 150 cm regen. Die hoge neerslagwaarden zorgen voor talrijke riviertjes (de Dominicanen tellen er 365, voor elke dag van het jaar één), poelen en watervallen.


Geologisch gezien maakt Dominica deel uit van vulkanenreeks van de Kleine Antillen. Het is het jongste eiland van de reeks en is nog in volle opbouw. Alhoewel er al enkele duizenden jaren geen vulkaanuitbarstingingen meer voorkwamen, heeft het eiland toch een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld.


lengte landgrenzen: geen
kustlijn: 148 km
grootste rivieren: Layou, Roseau
grootste meer: Lake Boeri
hoogste punt: Morne Diablotins 1447 m.


Bron: WikipediaAlle rechten voorbehouden © 2009 | Adverteren | Disclaimer